Min studio i Alingsås – där alla produktbilder & reklamvideos blir till

studio-foretagsfoto-ekbladmedia

Jag har ju jobbat som fotograf i 10 år, och haft studio i snart 8. Jag älskar att fotografera i studion och jag tänkte berätta mer om mitt happy place – där alla produktfotograferingar & reklamvideos sker!

studio-foretagsfoto-ekbladmedia

En lokal perfekt för fotogafering av produkter & personer

Min studio finns i Alingsås, cirka 45 minuter från Göteborg och det är där majoriteten av mina produktfotograferingar och videoinspelningar sker, om man inte hellre vill att jag jobbar ute hos kund. 

Jag skaffade studion i oktober 2022, efter att jag flyttat till Alingsås. Jag hade tidigare en lokal i Göteborg men vill gärna inte pendla till jobbet i onödan. Denna lokalen är verkligen perfekt för mig, då den är ljus och fräsch och högt i tak (vilket är viktigt om man ska kunna ljussätta på bra sätt). Det går även att blockera allt ljus också vilket är extra viktigt vid produktfotograferingar, så man inte får fel färger eller onöskade reflektioner.

 

produktfotografering ekblad media produktbilder
produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto
produktbilder företag choklad ekblad media

Fullt med rekvisita & bakgrunder

I min studio finns allt man kan önska sig när det gäller bakgrunder och rekvisita. Jag har dels en stor bakgrund som jag kan fotografera människor och modeller mot, men även mindre bakgrunder anpassade för produktfotografering. 

En rolig grej är att jag har också en storformatsskrivare då jag gör ofta tavlor till mina privatkunder, så jag kan också skriva ut bakgrunder till fotograferingarna. Så om man har något speciellt så som ett mönster eller en färgkod man vill ha till sina bilder så är det bara att säga till. 

Se behind the scenes från när jag fotar produktbilder & filmar reklamfilm i studion

Vissa kunder väljer ibland att komma till studion och vara med när jag fotograferar produktbilderna, vilket är toppen om man vill ha direkt feedback på resultatet. Annars är det vanligast att man skickar sina saker till mig, då jag jobbar med företag i hela Norden. 

Vill du veta mer om mina reklamfilmer eller läsa mer om produktfotografering? Klicka här och här!

Vill du veta hur jag jobbar för att skapa exakt de produktbilderna ni drömmer om? Klicka här!