NU BOKAS November – JANUARI

7 ställen där ni behöver produktbilder

Read more

produktfotografering produktbilder produktfotograf ekblad media reklambilder reklamfoto

Om ni är ett produktbaserat företag så behöver ni ju självklart snygga produktbilder till er marknadsföring, och det finns många olika bra ställen som ni kan placera era produktbilder och öka engagemang, förtroende hos kunder och försäljning. Häng med så berättar jag mer!

produktfotografering flaskor produktfoto dryck alkohol cider ekblad media
produktfoto produktbilder produktfotograf reklamfoto fotograf göteborg ekblad media

Hemsidan

Er hemsida behöver ju självklart snygga produktbilder som kan pryda både hemsidans banner, blogginlägg, speciella avsnitt och så mycket mer. På hemsidan kan ni verkligen lyfta fram era produkter, berätta mer om fördelarna med dem och visa olika grupper av produkter som passar bra ihop för mersälj. Snygga och proffsiga produktbilder är ett måste här!

produktfotografering lacuila företagsfotografering produktbilder ekblad media

Exempel på hur L’Acuila har använt sina produktbilder från Ekblad Media för att belysa bästsäljande produkter på sin hemsida.

Webbshop

I er webbshop är ju produktbilder ett måste så att kunden kan klicka hem era fantastiska produkter. Bilder med vit bakgrund där era produkter ställs upp på ett tydligt sätt brukar sälja bäst, men även här kan man blanda in snygga reklambilder om man vill. 

 

produktfotografering webbshop produktfotografering ehandel göteborg ekblad media
produktfotografering webbshop produktfotografering ehandel göteborg ekblad media

Exempel på hur Bano Beauty Sweden har använt sina produktbilder från Ekblad Media för att belysa nyheter och visa upp produkter i sin webbshop.

I nyhetsbrev & mailutskick

Kanske jobbar ni som många andra med nyhetsbrev till en maillista? I sådana fall är det ett perfekt ställe att placera produktbilder, för att knyta kunderna närmare er, visa upp era produkter från bästa sätt och för att få dem att gå in på hemsidan och läsa mer.

 

företagsfotografering produktfotografering reklambilder produktfoto ekblad media
produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media mineralsmink
produktfotografering produktfoto reklamfoto ekblad media

I alla era flöden på sociala medier

För att era flöden ska se så inbjudande, engagerande och attraktiva ut som möjligt så är den bästa blandningen proffsiga produktbilder (för att visa värdet, skapa förtroende för ert företag, sälja in er produkt och visa olika funktioner och fördelar), UGC-videos (för att skapa engagemang och vara relaterbara och knyta kunden nämare er men också visa produkterna när de faktiskt används), informativa inlägg (där ni också kan ha produktbilder som bakgrund) och andra inlägg som passar det ni publicerar om. Oavsett behöver ni engagerande och snygga produktbilder som sticker ut, i karusellinlägg, som omslagsbilder till videos och i era stories. 

I annonsering

För att ni ska kunna nå ut till era kunder på bästa sätt är ju annonsering en viktig del av er marknadsföring, och då är det avgörande att ni annonserar med rätt sorts bilder. Det vill säga professionella produktbilder. Jag ser då och då företag som annonserar med egentagna mobilbilder och tänker alltid ”åhnej” för jag vet att de bilderna kommer inte vara tillräckligt för att generera klick på annonsen. Det kan snarare skrämma bort potentiella kunder. Välj istället att använda proffsiga produktbilder så kommer ert varumärke framstå som så mycket mer genomtänkt och era produkter att verka så värdefulla som de faktiskt är.

produktfotografering lacuila företagsfotografering produktbilder ekblad media

Exempel på hur L’Acuila har använt sina produktbilder för att bygga sin maillista. 

produktfoto för annonsering sociala medier

Exempel på hur Beauty Glow har använt sina produktbilder för att annonsera.

produktfotografering produktfotograf ekblad media

Exempel på hur L’Acuila har använt sina produktbilder för att skapa engagemang i flödet på sin Instagram.

På förpackningar & i broschyrer 

Flera av mina kunder väljer att använda sina produktbilder på förpackningar som följer med leveransen och i deras broschyrer. Ett perfekt sätt att använda produktbilderna ”i riktiga världen” och höja helhetsintrycket av era leveranser.

På affischer

Och på tal om riktiga världen, ett annat perfekt sätt att nå ut till fler utanför internet är ju affischer på offentliga platser och i skyltfönster. Och där ska ni självklart hänga produktbilder som framställer era produkter på allra bästa sätt för att göra ett intryck hos era köpare. 

Du kanske också vill läsa…

produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto

7 bilder & videos som alla företag borde ha i sin marknadsföringsstrategi

produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media

Pre-production – så skapar vi produktbilderna ni drömmer om

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Vill ni ta ert företag till nästa nivå med produktfotografering?