NU BOKAS November – JANUARI

Själva fotodagen – allt ni som företag behöver veta om er produktfotografering

Read more

produktfotografering reklamfoto reklamfotograf företagsfotografering göteborg Ekblad Media

I det här inlägget går jag igenom vad ni som företag behöver veta under själva dagen för er produktfotografering, och för att det ska flyta på så smidigt som möjligt!

produktfotografering produktfoto reklamfoto ekblad media
produktfotografering flaskor produktfoto dryck alkohol cider ekblad media

Den stora dagen för er produktfotografering är äntligen här, och nu är det dags att höja ert varumärke till nya nivåer. Men för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt för både fotografen och för att ni ska få de bilder ni drömmer om.

Vad tillgängliga för frågor

När ni har bokat er fotografering så har man ju oftast en kontaktperson på företaget som har varit med och bestämt hur bilderna ska se ut så att allt passar perfekt med ert varumärke. Men under dagen kan ändå det uppstå frågetecken. Ibland vill man ha input som fotograf om kunden gillar något mer än något annat, ibland kanske det är otydligt även om man försökt planera så mycket som möjligt in i sista detalj. Så var noga med att det finns någon man kan höra av sig till och fråga ifall det är något som är oklart. Annars är det upp till fotografen att fatta besluten och då blir det fotografen som också bestämmer utfallet.

 

produktfotografering reklamvideo reklamfilm företagsfoton

Exempel på en Pre production board från min produktfotografering med Tikéi Cosmetics

Er brief och Pre production board kommer att avgöra hur era produktbilder blir

När man bokar en produktfotografering så görs inte bara bilderna från fotografens egna vision, utan era önskemål är avgörande för hur fotograferingen blir, för att ni ska bli så nöjda som möjligt och för att bilderna ska passa in med ert varumärke på bästa sätt. Innan fotograferingen så har vi ett onlinemöte eller så kan man fylla i mitt frågeformulär online där vi bestämmer allt kring hur bilderna ska se ut, vilket format ni behöver dem i och så vidare. 

Detta är sedan det underlag som kommer att användas under fotograferingen. Om några frågetecken uppstår hos produktfotografen är det främst ens pre-production board man vänder sig till, och sedan om det är något mer man undrar så får man höra av sig till kunden. Därför är det så otroligt viktigt att man som kund medverkar och planerar bilderna in i minsta detalj med sin fotograf. 

produktfotografering produktbilder produktfotograf ekblad media reklambilder reklamfoto
produktbilder företag choklad ekblad media
produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media mineralsmink

Fotografen har sista ordet kring vad som går & inte går att fotografera

Jag låter alltid alla mina kunder försöka vara så delaktiga som det bara går, men när det kommer till att fotografera produkter så kan det också uppstå situationer som man inte har förutsett. Kanske beter sig något material inte så som man har tänkt sig, kanske finns det något annat som blir snyggare på bild som man inte såg innan man faktiskt fotade eller så är det något som kunden önskar som helt enkelt inte går att genomföra. Därför måste produktfotografen har sista ordet när det gäller själva fotograferingen även om man gör så mycket som möjligt för att göra sin kund nöjd och kommunicera alternativa förslag till sin kund.

Ni får tjuvkikar under tiden man fotar om ni önskar 

Om ni vill se hur det går under produktfotograferingen så skickar jag mer än gärna sneek peaks och bilder för att visa er hur det går och hur det blir på ett ungefär. Det man bör vara medveten om dock är att det kan se ganska rörigt ut under fotograferingen med alla hjälpmedel och trix man har för sig för att få snygga bilder och det är oftast ganska långt från slutresultatet. 

Ni kan vara på plats på vissa fotograferingar

Ibland om kunden önskar kan man vara på plats under produktfotograferingen. Detta är dock enbart fördelaktigt i vissa fall då produktfotograferingar kan ta tid och det ibland kan krävas lite pusslande för att få till ett perfekt ljus och perfekta bilder. 

Det är bra med tydlighet kring produkterna

När man fotograferar mycket produkter åt företag kan det ibland komma en låda med saker som man själv inte använder. Jag har flera gånger stött på produkter som jag inte har en aning om hur man ska använda eller vilka som passar ihop med varandra, trots att vi har pratat om det online. Därför är det toppen om man som företag kan vara tydliga med vad som är vad, till exempel med tydliga instruktioner i leveransen till fotografen.

Du kanske också vill läsa…

produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto

Red flags kring produktfotografer – 6 saker ni bör undvika när ni väljer produktfotograf

produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media

Pre-production – så skapar vi produktbilderna ni drömmer om

produktfotografering flaskor produktfoto dryck alkohol cider ekblad media

Vill ni ta ert företag till nästa nivå med produktfotografering?