NU BOKAS November – JANUARI

Vikten av fotografens bildstil för varumärket

Read more

brandingbilder företagsfotografering göteborg ekblad media

Bildstil är verkligen något som kan påverka hur ett företag uppfattas online, och det kan både förbättra eller göra ett sämre intryck på följare och kunder. Därför är det så otroligt viktigt att varumärket är utmejslat och att det också konsekvent syns i den bildstilen man väljer. Låt mig berätta mer!

produktfotografering modell reklamfotografering göteborg stockholm ekblad media
produktfotografering reklamfoto reklamfotograf företagsfotografering göteborg Ekblad Media
produktfotografering flaskor produktfoto dryck alkohol cider ekblad media

Hur företagsfotografen jobbar påverkar bildstilen

Olika fotografer har olika bildstil vilket innebär att man har olika sätt att ljussätta, posera, redigera och skapa en bild. Vissa fotografer fotograferar företagsbilder enbart i naturligt ljus, andra företagsfotografer och produktfotografer som jag själv fotograferar främst med studioblixtar. Vissa fotograferar bara på location, andra enbart i studio, vissa gör mycket redigering och andra så lite som möjligt. Allt detta påverkar slutresultatet och med andra ord det som kallas fotografens bildstil. 

brandingfotografering företagsfotografering göteborg företagsbilder ekblad media alingsås göteborg

Ert varumärke & fotografens bildstil hänger ihop

När man som företag bokar en företagsfotografering eller en produktfotografering bör man då vara noga med att man väljer en fotograf vars bildstil passar ens egna varumärke. Många duktiga fotografer kan anpassa sig efter flera situationer och ljus. Men det finns ändå en viss ram kring hur bilderna kommer att bli och det kan man se på fotografens portfolio och tidigare arbete. Så därför är det väldigt viktigt att den fotograf som ni bokar också har en bildstil som kommer att passa bäst tillsammans med ert varumärke och lyfta det till nya nivåer.

produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media mineralsmink

En konsekvent bildstil stärker ert företags ansikte utåt

Utöver att det också ska passa med varumärket är det också viktigt att man väljer en fotograf vars bildstil är konsekvent och som ni kan boka för flera kampanjer. Det blir snabbt tydligt online när man har hoppat runt bland många olika företagsfotografer och produktfotografer och det kan göra det visuella intrycket mycket sämre. 

Om man istället hittar någon som man kan jobba med så är det win win, både för företaget och för fotografen då det ofta går snabbare att boka en till fotografering då fotografen är insatt i era önskemål och har lärt känna era behov. Plus det kommer bli samma stil på bilderna igen, vilket kommer ge ett proffsigt intryck och nöjdare kunder. 

Du kanske också vill läsa…

produktfotografering modell reklamfotografering göteborg stockholm ekblad media

Produktfotografering med modellkampanj – något som alla företag borde boka

produktfotografering produktbilder produktfotograf ekblad media reklambilder reklamfoto

10 steg för en framgångsrik produktfotografering

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Vill ni ta ert företag till nästa nivå med produktfotografering?