produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media mineralsmink

Priser för produktfotografering – vad kostar det egentligen?

produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media mineralsmink

Priser för produktfotografering – vad kostar det egentligen?

Alla som funderar på att anlita en produktfotograf funderar också på den självklara frågan – vad kostar det? Pris för produktfotografering är ju högst relevant när man väljer fotograf, så det ska vi prata om här idag. 

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media
produktbilder företag choklad ekblad media

Många faktorer som avgör priset

När det kommer till produktfotografering så finns det väldigt mycket olika faktorer som avgör hur mycket fotograferingen och bilderna kostar. Men det är också viktigt att säga att det finns många olika fotografer där ute med olika mycket erfarenhet och styrkor. På samma sätt som det finns restauranter för alla budgetar, så finns det också fotogafer i varierande prisklass. Så det första man bör fundera över är – hur god och vällagad mat är vi intresserade av att äta? McDonalds, en god italiensk restaurant eller lyxrestaurant med pyttesmå bitar med ringlad sås ovanpå?

Så erfarenhet och kunskap spelar väldigt stor roll i fotografens pris. Något som också spelar stor roll är om man lägger ner tid och energi själv på att skapa bilder som konverterar åt sin kund, eller om det är mer massproduktion och man säljer redigeringen utomlands. 

Era produktbilder spelar stor roll i er marknadsföring

Så det här är verkligen inte tillfället att vara för snål med sin budget, för det är det första intrycket kunden får av er produkt, annons och ert flöde och kommer avgöra om det blir ett köp eller inte.

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Olika prismodeller för produktfotografering

Som fotograf kan man också jobba enligt olika prismodeller för fotografering. Vissa väljer att ta ett pris för fotograferingen eller sin tid, och att man sedan köper bilderna helt separat efteråt. Andra väljer att ta betalt för ett projekt, där timpris och bilder är inkluderat. 

Det är också olika om det ingår licens för användning till olika plattformar/tryck och så vidare eller om det är något man som kund behöver köpa till separat. 

Fundera över era behov & få offert snabbare

Som fotograf kan man lättare räkna ut pris om man får mycket information om kundens behov från början. Så tänk ut hur många bilder ni behöver, var ni kommer använda bilderna & hur avancerad styling ni önskar.

produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media

Så med andra ord – allt beror på

Så med andra ord finns det inget enhälligt svar för hur mycket en produktfotografering kostar, för priset varierar så mycket beroende på hur erfaren fotograf man väljer, hur många bilder man vill ha, var bilderna ska användas, hur mycket rekvisita som behövs och så mycket mer. Det finns lika många fotografer i olika prisklasser som det finns varumärken. Så istället för att jämföra pris – jämför bilder och arbetssätt och försök hitta den fotograf som kommer hjälpa er att sälja allra bäst med grymma bilder.

Vill du läsa mer om hur jag jobbar med mina produktfotograferingar & se mer av mina produkt bilder? Klicka här!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *