produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Reklamfilm eller UGC-content?

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Reklamfilm eller UGC-content?

UCG är verkligen mer och mer populärt och används av många företag i deras kanaler. Det dock både stora fördelar men också nackdelar att använda sig av UCG -material på sitt företags sociala medier, och här ska vi prata mer om detta!

Här är allt du behöver veta om UGC!

Vad är UGC-material?

UGC-material står för user generated content och har blivit mer och mer populärt bland företag. Det är bilder och främst videos som är skapade av en kreatör som företag sedan kan använda i sina sociala kanaler för att marknadsföra sina produkter. Det kan vara videos där man visar hur en produkt används, vad produkten innehåller eller specifika egenskaper just den produkten har.

UGC-skapat content är ganska likt vad en influenser hade skapat, men den stora skillanden är att här betalar företaget för att man ska få använda materialet i sina egna kanaler, istället för att man betalar för att en influenser ska posta det till sin publik.

Hur ser det ut?

Hur UGC-material ser ut beror helt på personen som skapar innehållets stil och vad företaget har önskat. Ofta är det dock filmat på ett sätt som ska skapa igenkänning hos tittaren, och det är vanligt att det är gjort med en mobilkamera.

Vad är skillnaden med professionella produktbilder och produtvideos? 

Om man bokar en fotograf som jobbar med produktbilder och produktvideos, så kommer man också få material som speglar detta. Du får studiobelysning, möjlighet att välja olika bakgrunder, rekvisita, styling och får också professionell redigering på detta. Filerna levereras även högupplöst till ert företag (om ni inte önskat något annat) så att ni kan använda både bilder och videos på alla plattformar men även er hemsida. 

produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto
produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media
produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto

När ska man använda UGC och när ska man använda professionella produktbilder och produktvideos?

Det bästa av två världar

Jag tycker verkligen att man som företag ska dra nytta av båda, för att få det bästa av två världar!  Med proffsiga produktbilder och videos kan ni lyfta fram ert varumärke på sociala medier och även sticka ut på eran hemsida vilket kommer att öka er försäljning direkt. 

Med UGC-material kan man visa mer hur en produkt används och ser ut i ”verkliga livet” och era kunder kan få en bättre uppfattning om hur ”vanliga människor” ser ut som använder det ni erbjuder. På så sätt kan ni knyta er målgrupp närmare och få kunderna att relatera mer. 

Ett hemmagjort intryck

Jag skulle dock passa mig som företag för att enbart använda mig av UGC-material, för som namnet antyder så är det ju hemmagjort. Och även om det kan vara perfekt i många sammanhang, till exempel i reels och Tiktok så vill ju varje företag utstråla mer än så. Så även om det är perfekt för att göra ert varumärke relaterabart, så missa inte produktbilderna och videosarna gjorda hos en fotograf, för då kan det dra ner på intrycket hos kunderna.

Vill du också skapa snygga videos och bilder som verkligen konverterar?

Läs mer om produktfotografering här, och läs mer om produktvideos här!

Vill du veta mer om vad du ska tänka på innan du bokar din fotografering? Klicka här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *