produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Ett av de största misstagen företag gör med bilder…

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media

Ett av de största misstagen företag gör med bilder…

Det finns ett stort misstag som jag ser företag göra med sina bilder, som faktiskt kan vara förödande för deras varumärke och marknadsföring. Och det ska jag dela med mig av här, så att ni kan undvika detta och sälja mer till era kunder. 

produktfoto reklambilder produktbilder skönhet hudvård ekblad media
produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto
företagsfotografering produktfotografering reklambilder produktfoto ekblad media

Det är faktiskt väldigt förekommande, både på hemsidor, sociala medier och annonser och varje gång jag ser det tycker jag det är otroligt synd för man lämnar så mycket pengar på bordet.

Det stora misstaget är att man tror att man kan fotografera sina produktbilder och företagsbilder själv. Men det är verkligen att skjuta sig själv i foten.

Alla som har en kamera idag är ju på ett sätt fotografer. Även mobiltelefoner tar bra bilder idag, och det kanske man som privatperson kan komma ganska långt med. Men, det är lätt att tänka att ”äsch det här löser väl jag, det blir helt okej bilder” och att man ska lägga sin budget på annat.

Det är nog bland det sämsta man kan göra för sitt företag.

 

För vi alla vet ju hur otroligt lite tid vi har på oss för att göra ett intryck idag. Några få sekunders scroll och sedan har kunden klickat sig vidare till annat. Man överöses ju med intryck på alla plattformar och det krävs också en hel del för att sticka ut i bruset och skapa ett ha-begär eller bygga ett förtroende.

För även om du kan hantera en systemkamera och kanske ta ganska bra bilder, så behöver du faktiskt supersnygga bilder. Det räcker inte att ta några halvbra utan du behöver bra ljus, rätt komposition, snygg redigering och allt det där andra som kommer hos en professionell fotograf.

Annars kommer dina kunder att scrolla vidare, eller i värsta fall få ett dåligt intryck av ert företag.

Så jag får alltid en liten ”åh nej”-känsla när jag ser företag som har fantastiska produkter och tjänser, men har ganska dåliga bilder. Och till och med annonserar med dessa bilderna. Då kastar man ju bara ännu mer pengar i sjön. Så istället borde man verkligen passa på att lägga en bra budget på en riktigt bra fotograf. För den investeringen får man tillbaka på ett litet kick och kan göra en enorm skillnad för varumärke, försäljning och företagets framgång. 

produktbilder reklamfoto företagsfoto produktfotografering ekblad media
produktfotografering reklambilder företagsfoto ekblad media produktfoto
produktfotografering produktbilder reklamfoto reklambilder företagsfotografering ekblad media

Istället borde ju ni satsa på vad ni gör allra bäst i ert företag, och anlita någon som kan hjälpa er. Och vill ni ha hjälp så kan ni klicka in här för att läsa om produktfotografering, här för att läsa om reklamfilm och här för bilder på personal och verksamhet. 

Jag ser fram emot att höra från er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *